Mister JP’s mor – ELITSTO

Till Elitsto i Sverige har man utsett Baghdad Dream, mor till vår avelshingst Mister JP – som i sin första kull lagt den 3 åriga Derbyvinnaren i Italien, Bleff Diba som under sin 3 årssäsong tjänat ca 4 miljoner.

2011 såldes stoet Baghdad Dream på auktion i USA, bland budgivarna som frgade ur fanns bland annat vi, Västerbo stuteri. Säljare var Jean Pierre Dubois och köpare blev den blivande presidenten i franska travförbundet, Jean-Pierre Barjon. Dottern till Yankee Glide (US) och I FEEL GOOD (FR) var då dräktig med Dubois hingsten Tarus Dream, det var alltså Mister J.P. som låg i magen!

Här citerar vi Claes Freidenvall på Sulkysport

Som Kanadafödd var Baghdad Dream bannlyst från att komma in i den franska stamboken och Jean-Pierre Barjon har istället henne i den svenska. Mister J.P, som också vann Breeders Course som tvååring och slutade trea i Kriteriet som Readly Express vann, har nu själv hunnit bli avelshingst och har i sin första lilla svenskfödda kull, född 2017, om tolv avkommor bland annat Marion Fouty Bon (u. Darmensita e. Repeat Love) fem segrar på sex starter, rekord 1.13,2ak* och 235.000 kronor inspringet samt Miss Halima (u. Order By Cancan e. Cantab Hall), fem segrar på sex starter, rekord 1.13,7ak* och 135.000 kronor på kontot hittills.