Mot ny tränare – ny ägare och ny bostad!

Idag var det två stycken 1 åriga ston som lämnade Västerbo stuteri för att börja livets allvar. Ny hemmabana blir Axevalla, ny postadress Svea gård och ny tränare Katarina Aurell. Hästarna är Miss Chevy Leona sto e Classic Photo och Catilla Fabulous. Det andra stoet var en riktig Västerbo produkt, Västerbo Bump e Mister J.P. och Västerbo Magnifique e Magnificent Rodney (FR) – Västerbo Cher e Echo (FR) – Västerbo Chakakhan e Active Bowler – Rodwin Butch e Butch Hanover (US) – Rodwin (US) e Rodney.

Västerbo Bump är alltså 6e generationen här på stuteriet sedan Rodwin f 54 importerades från USA 1964 av stuteriets grundare ”Lasse” Demmers, samtidigt som Butch Hanover (dyraste 1 åringen i Harrisburg 1953).

Modern VästerboMagnifique gjorde 31 starter och vann 341 900:-, och tog 6 segrar samt var 5a i Sto Championatet 2014, tvåa i försöket, efter Fredrik Wallin tränade Rouquine, ägd av ”vår” Sofia Eriksson.

Detta möderne har lagt många framstående hästar, mormor Västerbo Cher vann uttagning i Breeders Crown – 3 åriga, finalen av Mittlinjen – 3 åriga, Breeders Crown 4 åriga ston, tvåa Breeders Crown 4 åriga ston, 2a uttagningen Grand Prix d’Uet (Tammerfors).

Andra framstående är avelshingstarna,Butch Galvator (A), Axelwin (A), Native Starlight (A) f 74, vann över 1 miljon och 18 segrar, Noel Blue Chip (A).

Butch Hanover vid heatseger i Hambletonian 1955, blev sedan trea!

Finns många fler framstående hästar, Västerbo Bump kommer att återvända till Västerbo efter avslutad karriär.