Farväl Quevert

Fredagen 11 december var en tung dag, vår kamrat sedan 10 år Quevert slutade sina dagar, sonen till Coktail Jet och Life is Good e Defi d’Aunou var en härlig kompis att jobba med! Efter att varit en av kullens bästa som treåring i Frankrike med bl a tre raka på Vincennes blev tyvärr tävlingskarriären avbruten, 10 3-2-1 var resultatet och hela 92 840 €  på blott 10 starter.

Quevert

Att fölungen som föddes efter Coktail Jet och med Slave till mormor betyde mycket för sin uppfödare Jean Pierre Dubois förstår man då han namngavs efter hans födelseby. Mormodern Slave är ju mor, mormor, mormorsmor och moder i 4e led till en räcka avelshingstar i nästan samtliga travnationer, bl a i Frankrike, Canada, USA, Tyskland, Sverige och många mindre travnationer, bland annat följande, Dance Marathon, Montecatini, Pine Chip Wood, Bolero Love, Vrai Lord, Gala Tejy, Tchao Love, Rusty Love, Quentucky, GoGo, dessa är bara en bråkdel av hingstar som kommer från Slave, Mister J.P. är en som kommer via hennes amerikanska gren!

På Västerbo har vi haft en syster till Slave, Aranguez (FR), tyvärr fick vi bara en avkomma, Västerbo Lesicure (f 04)- som vann 634 000:-

Quevert har på ett fåtal avkommor lagt Bottnas Commandeur – vinnare av över 1 miljon kronor och 11 segrar, Albäcks Amy – 7 segrar, Västerbo RealHigh – 11 segrar, Valentin – 9 segrar, Västerbo Interstate, som innehade svenskt rekord för 4 åriga ston i monté och vann 7 lopp. Lookh Pixel 7 segrar, Västerbo Brazilia – 5 segrar, No Respect 8 segrar.

Quevert har naturligtvis begravts här hemma på Västerbo, farväl vår kamrat.