VästerboMagnifique

19 april så slutade vår fina VästerboMagnifique sina dagar, efter en komplicerad förlossning fattades beslut om att låta henne sluta sinda dagar. För oss var det ett tufft beslut då hon var ett av de få kvarvarande stona från Rodwins (US) f 54 stolinje här på Västerbo: det har varit väldigt mycket hingstföl i denna stofamilj, avelshingstar som Butch Galvator, Native Starlight (Tyskland), Noel Blue Chip, Axelwin, Norton Lobell, Star Park, Starchip Entrprise, Gentleman, Västerbo Sharp, Flight Dream är de som vi finner vid en snabb översikt.

Vår första svenska rekordhållare Boney Västerbo *13,8 kommer även hon från denna familj Västerbo Chakakan som satte 2 banrekor, Blondie Västerbo – mor till dubbel miljonären Västerbo Expressen.

Banner Kloster med 20 segrar har Boney Västerbo till mor, Västerbo Cher har även hon fina framgångar, 4a semifinal Breeders Crown, vinst Breeders Crown försök Solänget med Mikael Lindmark, tvåa i försök till Grand Prix d’Uet, påkörd i sista kurvan i finalen.

VästerboMagnifique själv var finalist i Stochampionatet, det år som det var hela 3 ston med i finalen av StoChampionatet från Heby Kommun, Björn Röcklinger med Fly the Moon, Fredrik Wallins Rouquine (nu här på Västerbo, dräktig med Italiano Vero). VästerboMagnifique vann även E3 Bonus på Romme, tvåa i försök till Mälardalscupen på Solvalla, vinst i Ahlsell Laplandrace. Magnifique vann sex lopp på 31 starter, 5 med Kajsa Frick och 1 gång med Björn Röcklinger.

Nedan har vi tagit från Kajsa Fricks hemsida!

Kajsa Frick noterades för en seger på Gävletravet idag.
Tillsammans med Michael Demmers Västerbomagnifique spurtade hon hem den avslutande LunchDubbel-avdelningen.

Västerbomagnifique tog idag karriärens tredje seger och vid varje vinst är det Kajsa Frick som har suttit i sulkyn. Idag gav hon fyraåringen ett fint lopp i andra ytter och på bortre långsidan attackerade de i tredjespår. Magnificent Rodney-dottern hade sedan inga som helst problem att avväpnade den ledande favoriten Ready Set Go som fick se sig slagen mitt på upploppet.