Mr Pine Chip är inte med oss längre!

I veckan som gick avled tyvärr Mr Pine Cip som vi haft förmånen att haft här på stuteriet mellan åren 2008 till 2014. Det var en mycket trevlig och lättsam individ att jobba med. Mr Pine Chip tävlade med stor framgång som 2 och 3 åring i USA, 24 starter gav 12 segrar och 6 andra pris. Bland vinster märks bland annat som 2 åring, Pennsylvania Championships och PASS at The Meadows samt tvåa i Breeders’ Crown, International Stallion Stake, och som 3 åring vinnare av PASS på Pocono och på The Meadows, Dancer Memorial elim och Final at The Meadowlands, elim av Hambletonian, två i Old Oaken Bucket.
Modern ostartade Miss Pine Chip, syster till ingen mindre än Elithingsten Super Arnie blev inte bara mor till Mr Pine Chip, även helbrodern Mr Caviar tävlade framgångsrikt vann 13 lopp och drygt 115 000 USD och 13 segrar. Systern Gildone var verksam här på Västerbo, ägds av Journey Stable, tävlade själv bra vann 8 lopp och 109 257USD och lagt i aveln bland annat Extra Fudge (tränas av Timo Nurmos) 9 segrar.

Mr Pine Chip var i aveln väldigt populär i början och har hit intills lagt 5 stycken som tjänat över 1 miljon svenska kronor, Special Promise 29 segrar, Västerbo Fantast som till dags dato vunnit 13 segrar och varit trea i Derbyt och vinnare av Breeders Crown 4 åriga hingstar, Chip Dealer 17 segrar, danska Ragna Opal 9 segrar, och More Caviar.

Totalt fick Mr Pine Chip 340 svenska avkommor, Mr Pine Chip har sedan han lämnat Västerbo varit verksam i Finland där han var i princip fulltecknad de åren han stod där. Det har ännu inte beslutats om Mr Pine Chip skall vara tillgänglig 2019 med den frysta sperman som ännu finns kvar efter honom.