Slutat sina dagar

Västerbo Cher 1999 Echo

Västerbo Chakakhan

Active Bowler

55 7-8-0

714 112 kr

12,6ak 13,2am

 

Västerbo Cher som föddes på här på Västerbo 1999 och far var franske hingsten Echo som vi på Västerbo använde flitigt. Vi har ju tagit fram Derbytvån Västerbo Eclair efter honom till exempel. Västerbo Cher har som svenskt grundsto Rodwin (US) f 1954 och var med till Västerbo i den import som vår far ” Lasse Demmers” gjorde 1964 från USA. Rodwin är själv syster med Axelwin som var avelshingst på Erikssund säteri. Rodwin blev mor till Butch Galvator, svenskt rekord som 4 åring, 1.20,2!, senare avelshingst och far till Pam Västerbo – miljonärska. Mormor till Västerbo Cher, Rodwin Butch tränades aldrig för start, var endast 145 cm i mankhöjd, men blev mor till Boney Västerbo 13,8 – Svenskt rekord satt i Örebro med Staffan Nilsson (bror till Thomas Nilsson), Magnum Västerbo som satte svenskt auktionsrekord 1983 med 125 000 kronor, Blondie Västerbo – mor till miljonären Västerbo Expressen. Västerbo Chakakhan – mor till Västerbo Cher, satte banrekord på Solänget.

Västerbo Cher tävlade i regi Michael Demmers och vann två BC försök med Mikael Lindmark, deltog i Europaderbyt, tvåa i försöket med Leif Witasp, störd i sista sväng i finalen….Love You vann! Var snabbaste 4 åriga stoet i Europa det året med 13,2. Noterade sitt rekord 12,6 på Sundbyholm, slagen av Västerbo Daylight som veckan senare startade i Elitloppet. Västerbo Cher har begravts här på Västerbo. På bilden nedan så ser vi Västerbo Cher med sonen VästerboPokerFace (Timoko) som till dags dato gjort 8 starter och 4 segrar, på Västerbo har vi dottern Västerbo Magifique i avel, mor till ettåriga Västerbo Awesome (h e Explosive Matter) och nu dräktig med King on the Hill, årets fölunge efter Jocose dog tyvärr. Magnifique gjorde 31 starter och tjänade 341 900 kronor, vann sin sista seger med Björn Röcklinger på Sundbyholm innan dess med Kajsa Frick tvåa i uttagning till StoChampionatet och femma i Finalen! Två bra avkommor till är Västerbo Cheers som sedan hon kom till Björn Noren utvecklats bra, 33 staerter 5 segrar, och Västerbo Europe som var en unghäst stjärna hos Fredrik B Larsson, tjänade ca 500 000 kr där.