Tufft och hårt och lite nya föl!

På gården i Mayenne i Frankrike där vi har våra ston, Haras de la Galiare hos Lotta och Freddy Chaudet har det hänt lite grand.

Vårt fölsto Une Rose Charmes har tyvärr förolyckats och Lotta och Freddy har kämpat med en hingstunge efter Jocose som blev utan mor. I försök med fostermor nummer 2 så lyckade det strävsamma paret Lotta och Freddy få till det. En stor eloge från oss på Västerbo där vi vet hur svårt det är att lyckas få ston att acceptera fosterföl! Vi är otroligt tacksamma att Lotta och Freddy har löst detta!

Mitt i allt detta så har Une Rose Charmes blivit mormor, hennes 4 åriga dotter Elda Västerbo (Un Amour d’Haufour) har fått hingstföl efter Formula One född 30 april samma dag som Björn Röcklingers Peccadillo nedkom med ett stoföl efter S.J.’s Caviar. Den 2 maj var det dags för Heart Lini att få sin förstfödda, ett stoföl efter Maharajah.

Dräktig med Muscle Mass är nu i aveln debuterande Devon Am ( Raja Mirchi – My Love Di Quattro) som på 29 starter fått raden 4-3-4 och 390 200:- samt rekorden 18,3m 12,2ak 13,8am 16,3al- Ägare är Trav i Uppland KB.

Une Rose Charmes