Mister JP vinnare

Drömstart för svensk debuthingst

Maharajah räknade hem sin första segrande derbyavkomma i Italien under söndagen, men var inte ensam svenskfödd avelshingst att göra avtryck.
I tvååringsloppet segrade nämligen en avkomma till unghäststjärnan Mister J.P. och han gjorde det dessutom på årets snabbaste segertid i Italien.AV Emil Persson 24 SEPTEMBER 2019DELA:    5

Mister J.P.s karriär inleddes med nio raka segrar där Uppfödningslöpningen som tvååring var inkluderad. Nu är han far till årets hittills snabbaste tvååring på italiensk mark. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Mister J.P.s karriär inleddes med nio raka segrar där Uppfödningslöpningen som tvååring var inkluderad. Nu är han far till årets hittills snabbaste tvååring på italiensk mark. Foto Jörgen Tufvesson/ALN

Det var år 2014 som Mister J.P. (e. Taurus Dream) 1.13,0al/3.325.500 kr vann Svensk Uppfödningslöpning och året därpå slutade han trea i finalen av Svenskt Travkriterium bakom Readly Express (e. Ready Cash) och Pythagoras Face (e. Muscle Hill).

Skadeproblem följde därefter och Mister J.P. gjorde karriärens sista start under påskhelgen i fjol då han också tog sin tionde seger under karriärens 13 starter.

I italien har han sju avkommor födda år 2017 och tre av dem har redan hunnit start. I söndags var det dags för debut för Holger Ehlert-tränade Bleff Dipa på Agnanobanan i Neapel och det hela hade inte kunnat sluta på ett bättre sätt.

I lag med Roberto Vecchione spårade hästen varje meter av loppet och kom hem på 1.14,3a/1.600 meter vilket gör honom till årets hittills snabbaste tvååring på italiensk mark.

I Sverige finns det totalt 25 registrerade avkommor efter Mister J.P. varav tolv är två år gamla, men ingen av dem har ännu startat.