Usch det är inte kul…

Idag slutade Västerbo DogArtist (ägdes av Tanja Fylking under sin tävlingskarriär) sina dagar.

”Doggan” som under hela sitt liv haft Västerbo som bas gjorde hela 80 starter och vann 8 lopp och 6 andra och 10 tredje, tjänade 391 364 SEK. Doggan var en berest dam, vi tränade många hästar på den tiden, tävlade i hela 5 länder, eller 6 om Åland vill känna sig lite självständiga. De övriga länderna är Sverige, Danmark, Finland, Belgien och Frankrike. Hela 29 olika människor lotsade henne runt tävlingsovalen, Jorma Kontio, Michael Demmers (premielopp), Peter Ådefors, Claes Sjöström, Per Lennartsson, Dan Röcklinger, Peter Synnerfeldt, Claes Eskilsson, Nicklas Westerholm, Daniel Wäjersten, Troels Andersen, Ulf Ohlsson, Stefan Söderkvist, Mattias Djuse, Rikard Lindh, Mats Sandberg, Steen Juul, Joel Uhrberg, Sandra Svensson, Jimmy Nilsson, Elaias Strandberg, Viktoria Strand Jörgensen, Sandra Svensson, Isabelle Orsimo, Lina Pergenius, Gérard Vergaerde, Eeva Saha, Saara Jalasti och Björn Röcklinger. Det hade kunnat varit 4 till…struken…

I år så kastade Västerbo DogArtist 6 januari efter Mister JP, så tyvärr finns det bara 4 avkommor med Västerbo DogArist till mor. Bäst har Västerbo Vixen (Timoko) f 16 lyckats 27 starter har gett 6 segrar i regi Oskar Kylin Blom, därefter kommer Västerbo Hunkydory (Cristal Money) som har Solänget som utgångspunkt, och tävlar för fullt, 2018 fick Doggan hingst efter Cristal Money, vid namn VästerboRebelRebel som tyvär avled som treåring, hennes sista avkomma är Västerbo Porthos f 21 e El Mago Pellini som såldes på auktionen i Wolvega på Victoria Park 2021.

Västerbo DogArtist (Kiss Francais – Reel Broline) kommer ju från Somollis möderne, Somolli blev själv mor till Speedy Somolli och dennes 3 helbröder, Harvard Yard, Lord of All och Santana Lobell, samtliga 4 var avelshingstar. Som mormor ser Somolli följande avelshingstar Somatic, Royal Trobuador, Sack Pack (bror till Reel Broline), Dark Secret, sedan kommer även avelshingstarna Offshore Dream (FR), Chelsea Boko, Rome Pays Off (US) Yield Boko.

Reel Broline ser som sina syskon Sack Pack (US) – avelshingst, Tequila Broline – mor till Turbo Sund (avelshingst).

Reel Broline blev mor till hela 11 avkommor, Balett Amok 1,1 miljoner samt 10 över 100 000 SEK, Västerbo Realworl 552′ SEK Västerbo RealHigh 512′ SEK – 11 segrar, Regal Amok 451′ SEK -12 segrar, Västerbo DogArtist 391′ SEK – 8 segrar, Kaiser Amok – 7 segrar, Västerbo RealKiss – Jim Fricks stjärn häst som hann göra blott 7 starter innan han dog med 5 segrar och 2 andta pris som resultat.

Här nedan följer från Tanja Fylkings blogg

Min travare

11:57 Okategoriserad

Hade en gång en dröm om en egen travhäst och denna blev sann då Gerts gamla vän Michael Demmers äger Västerbo stuteri. Som liten jobbade Gert på detta stuteri ( för mikaels pappa) och flera år senare fick Gert o Michael åter kontakt:)Vi har flera gånger varit på den fina hästgården och hälsat på och jag har varje gång nämnt min önskan. En dag ringer Michael upp och berättar att ett fint litet föl är fött och undrar om jag vill vara med på detta lilla sto. Såklart! Och hon döps till Västerbo Dogartist. Nu har hon äntligen börjat tävla och hon är riktigt bra…..:)