Ett svårt och tungt beslut !!

Efter en tids sjukdom fick en av våra damer sluta sina dagar under fredagen, 22 juli. Vesle Fröken Stöen har tyvärr varit sjuk ett tag, och i samråd med ägaren Kivle Kristine Stöen, Norge fick vår kära nordis drottning sluta sina dagar.

Vesle Fröken Stöen vann inte bara StoDerbyt, fler segrar togs i Biri oppdretningsløp 3 års hopper, , Hoppecupen och Sörlandets 3 års Cup/Nettbuss, Tvåa i H.M. Kongens pokal och DNTs hoppechampionat samt Norskt Oaks, vinnare i dessa lopp Lannem Silje. Vesle Fröken Stöen har i år ett stoföl efter Tekno Odin, Grevinnan Stöen. Hennes första avkomma Lille Fröken Stöen har 7 segar på 28 starter.

Vesle Fröken Stöen har begravts på Västerbo stuteri.

Bild från sommaren 2021 Vesle Fröken Stöen (NO), med dottern Hertiginnan Stöen. foto Ylva Welen.