Välkommen till din nya arbetsplats, Västerbo!

Från Norge anlände 15 oktober Cash Okay (NO) f 2012 e Ready Cash (FR) – Tresokay (US) e Self Possessed (US), denna Norskfödde son till Ready Cash kommer att tjänstgöra på Västerbo stuteri fr o m 2022.

Cash Okay har företrädesvis tävlade i Norge och trots detta tjänat hela 3,2 miljoner Norska Kronor, Cash Okay var obesegrad sina 4 första lopp, i sitt livs 4e start var han ut i HANS PETTER THOLFSENS MINNELØP – DNT’S VÅRFINALE där han noterade 15,1, starten därefter segrade han i TAMIN SANDYS ÆRESLØP 2015. Presenteres av Champion Gull . på tiden 14,9a och 125 000NKR i första pris! I CHAMPIONNAT EUROPEEN DES 3 ANS i Laval blev han trea på 13,6, vilket följdes upp med ett tredje pris i PRIX DE GUEUGNON på Vincennes för att sedan innan hemtransporten till Norge ta ett andra pris på Vincennes i PRIX VILLE D’ARGENTAN. Hemma i Norge vann han som fyraåring bland annat HOLM HOLMSENS MINNELØP (Momarken), under 4 årssäsongen blev han även 2a i Norskt Travderby, vinst i DNTs HØSTFINALE (Sörlandets Travpark), den 5e juni som femåring var det dax för en ny utflykt till Frankrike, vinst i CHATELAILLON-LA ROCHELLE på 15,9 över 2625m i GRAND PRIX DYNAVENA MAISAGRI DURAN, den 14 juli bar det av till BEAUMONT DE LOMAGNE , en bana som vi besökt med Västerbo Daylight och vunnit på, nu blev det vinst i GRAND PRIX DYNAVENA MAISAGRI DURAN, även här!. Nästa seger togs i ärorika JENS PROTECTORS LØP på Bjerke med 24 000 NKR i första pris. KARSTEN BUERS ÆRESLØP har även det vunnit, på tiden 12,5a – första pris hela 100 000 NKR, Big Noon gjorde en turne till Norge mitt under brinnande 2a världskrig, till hans minne kör man på Bjerke, BIG NOONS POKALLØP, där var Cash Okay tvåa på 12,8a (samma sluttid som vinnaren) i sulkyn Erlend Rennesvik.

Totalt blev det 78 starter 13 segrar, 10 andra pris samt 16 tredje, tiderna 13,6 med volt och 11,o auto.

Modern, som är utsedd till DNTs Eliteavlshoppe, Tresokay (US) gjorde 32 starter och vann 7 lopp, noterade 11,9a som treåring och tjänade cirka 720 000Nkr, är även mor till Kamperhaugs Dina som tagit hela 11 segrar och tjänat nästan 800 000 NKR.

Cash Okay kommer att visas på avelsvärderingen på Eskilstuna 4 november och Du som vill se honom live är antingen välkommen till Västerbo stuteri eller 4-6 november i Lise-Lotte och Pierre Nyström stall på Sundbyholm.