Årets andra föl!

Västerbo HotStuff – mor till Västerbo Exciting – och från Earl’s Ikey Mites möderne slog till den 2a pril och det blev ett hingstföl efter HelpisontheWay.

.Tisdagen 2 april kom föl nummer 2 på Västerbo stuteri! En hingstunge efter HelpisontheWay med Explosive Matter dottern VästerboHotStuff till mor, som inlett starkt med sin första avkomma Västerbo Exciting (Jocose) 17 starter har gett 3 segrar och 783 000 kronor. Ny parter för HotStuff blir Mister J.P. – den nu verksamma hingsten i Sverige med högst segerprocent på avkomman.

Fölungen, VästerboOntheWay är 8e generationen på Västerbo i denna stofamilj, Earl’s Ikey Mite f. 1940 och död 1 juni 1977 på Västerbo hela 37 år gammal., detta möderne har producerat hela tiden, Mite Galvator, som satte svenskt rekord som 12 åring och vann hela 26 lopp, bl a Silverörnen. Spader Knekt – 21 segrar, avelshingstrna Anastasius 21 segrar och Anatole Scott 14 segrar, Miss Flaxy 11 segrar, Västerbo Gigolo, som hade svenskt rekord, i modern tid finner vi Västerbo Eclair, VästerboStreetlite (båda miljonärer) samt Åke Lindbloms Västerbo Exciting 783 000 SEK, 4 år nu.

2 timmar gammal