Per Nordström investerar för framtiden

Till Västerbo veckan innan Elitloppet på Solvalla kom Per Nordström på besök, och reste därifrån 2 ettåriga travhästar rikare!

Per fastnade för Västerbo Gute hingst efter Gotland (FR) och Fabrication (US), detta är Fabrications andra föl, den första år en tvåårig dotter till Traders som finns hos Åke Lindblom, Arboga. Modern till Fabrication, Polyester Hanover tjänade själv över 100 000 dollar och är mor till Stefan Perssons segermaskin Bring Me Luck US (s e Kadabra) som tjänade 2,4 miljoner kronor samt 3 avkommor som tjänat över 100 000 dollar, Ruffles (s e Andover Hall), Twill Be Done (helsyster och därmed efter Donato Hanover) och Cotton to You (val e Trixton). Tittar vi bakåt i stamtavlan finner vi Pearsell Hanover – avelshingst på Menhammar, Partridge Hanover, Fawkes, Mellby Don Juan Petty Hanover alla över 100 000 dollar, och det finns många fler…

Fabrication och Västerbo Gute foto: Ylva Welén

Per Nordströms andra val blev Västerbo Trinity hingst efter den alltmer framgångsrika Ready Cash sonen Django Riff, far till ettan och tvåan i StoChampionats testet 5 juni på Axevalla. Modern Västerbo My Madame vann själv 12 segrar och över 500 000 kronor, hennes mor Com Eva har lagt Västerbo Jetleg 10 vinster (h e Choctaw Brave) 2,3 miljoner – avelshingst i Belgien, Västerbo CheckPoint  24 segrar (h e Comets Tail) 12,8 – 2 miljoner – avelshingst i Holland, Västerbo BlackMoney (v e Marion Mad Money) vinnare av 12 lopp hittills 13,2ak – 514 950 kr,.

Västerbo Trinity foto: Ylva Welén