Klockan 23,30 – 12 maj

då var det dax för föl nummer 2 detta dygn, nu kom det en dotter till Mister JP – hingsten som är far till stona Marion Fouty Bon – 11 segrar på 17 starter och som passat på att sätta 3 svenska rekord – Miss Halima 6 starter – 5 segrar – Fly Fly my Dream – 5 segrar – Miss Irma – 4 segrar och Precious Thing 4 segrar på blott 12 starter. Moder till detta stoföl är StoChampionats finalisten VästerboMagnifique 31 starter – 6 segrar. Detta är ett klassiskt Västerbo – möderne, Rodwin född 1954 var ett grundsto på Västerbo, installerades 1964, tillsammans med Ann Hill och avelshingsten Butch Hanover efter ett köp av ”Lasse” Demmers från USA. Rodwin hade redan i USA lämnat bra avkommor och var syster med Axelwin (A) och Carolina Rodney – mor till avelshingstarna Native Starlight (A) och Cruiser Lobell (A). Rodwin blev i Sverige mor till Martha R som gjorde 56 st – 11 segrar och unghäststjärnan och avelshingsten Butch Galvator 10 segrar på 36 starter. Hennes dotter Rodwin Butch blev mor till svenska rekordhållaren Boney Västerbo 13,8a, Blondie Västerbo kapabel dam som vann 5 lopp och blev mor till Västerbo Expressen 30 segrar. Hästar som tävlar just nu från denna linje är Västerbo Pokerface och Västerbo Awesome.