Mister JP dotter vann, 3e raka

Obesegrad efter tre starter

Obesegrad i tre starter är Miss Irma (e. Mister J.P.-Egerie du Coglais) för Björn Goop och mycket var förstås vunnet när hon klev iväg till spets och Per Nordström valde att krypa ner i vinnarhålet med kulldrottningen Islay Mist Sisu i första sväng.

På upploppet letade Per Nordström lucka förgäves med Islay Mist Sisu och Miss Irma kunde vinna säkert på 1.14,4a/2.140 meter efter 1.13,3 sista kilometern.

– På papperet var det en tuff anmälan, men hon är inte anmäld till några årgångslopp och det här loppet var väldigt bra för henne att kunna tävla om stora pengar. Jag har tittat flera gånger de senaste veckorna om hon skulle komma med i loppet. Miss Irma har en bra inställning och är lik sin pappa Mister J.P, sade Björn Goop.

Robert Bergh och Cintra (e. Bird Parker) spurtade in som tvåa efter en resa i andra utvändigt, medan Islay Mist Sisu (e. Beer Summit) aldrig fick chansen som trea.

300.000 kronor rikare

Miss Irma fyllde på sitt konto med 300.000 kronor efter ha tjänat 80.000 riksdaler vid sina två tidigare triumfer.

– Hon kom till oss Frankrike i februari och hade kvalat, men var inte riktigt färdig. I mars åkte hon hem till Sverige och sedan har hon tränat på. Vi väntade med debuten ett tag, men hon har känts fin hela tiden, fortsatte Goop.

Miss Irma är en dotter till ostartade Egerie du Coglais (e. Jasmin de Flore), som är undan Une Coglaise (e. Goetmals Wood), 1.20,0/€830, vilken har sin främst avkomma i Fast Coglaise (e. Ulysse), 1.16,9/€14.650. från sulkysport