Dubbelmiljonär flyttar till Boden

Lämnar Sofia Aronssons träning efter ett drygt år – och startar direkt på nya hemmabanan.

Västerbo Fantast (e. Mr Pine Chip) lämnade Svante Båths stall för Sofia Aronssons i juli i fjol, men nu har flyttlasset gått vidare för den åttaårige hingsten. Ny tränare är Hanna Olofsson och det blir debut redan på onsdag när Bodentravet står värd för nästa veckas V86-omgång.

Olofsson sitter själv upp bakom nyförvärvet i Scandal Plays minne med 100.000 kronor till segraren. För motståndet står bland andra Magnifik Brodde, Angle of Attack och fjolårets vinnare av Sto-SM, Super Ariel.

13 segrar på 67 starter har det blivit för Västerbo Fantast som sprungit in 2.503.571 kronor. Närmare två miljoner av dessa tjänade han som fyraåring då han segrade i Breeders Crown och slutade trea i Svenskt Travderby bakom Poochai och Ivar Sånna.

Travronden jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.
David Grudd, Fackredaktör