Exact vann i kväll!

Västerbo Exact vann på Åby i kväll, det var valackens tredje seger för året och elfte i karriären, han har en platsprocent på 51! Distansen i kväll var 2640 meter med bilstart, segertiden blev 1.15,3 och han var storfavorit!
Han ägs av Stall Björkäng HB och tränas av amatören Roger Persson, stort GRATTIS till Er!
Västerbo Exact är född 2011 och är efter Racer Bourbon och Västerbovivinnare själv halvmiljonärska f. 2000, det är flera generationer Västerbostam på mödernet, mm Västerbo Face f. 1991, mmm Västerbo Friend f. 1984, mmmm Mi Amiga Butch f, 1968, samma möderne som självaste Maharajah härstammar ur. Mi Amiga Butch fick som 24-åring sitt sista föl Västerbo Mi Amiga, nu 25 år gammal, hon fick i fjol sitt sista föl ett sto e. Zola Boko, Västerbo Mi Amiga är numera pensionär, hon har hittills lämnat två dubbelmiljonärer och två halvmiljonärer.

Västerbo Exact, Solvalla 171125 foto: Lena Emmoth