Ny hingst till Västerbo!!!

Det är nu klart att EL MAGO PELLINI kommer att finnas på Västerbo stuteri under 2018, det blir ett mycket intressant tillskott med sonen till CHOCOLATIER och en dotter till C.R.KAY SUZIE (US) som noterade vinnartiden 10,1 och tjänade  1 611 131 USD samt i aveln lagt avelshingsten C.R.Excalibur som i USA tjänade över 4 miljoner svenska kronor och han är i Sverige (fryst sperma) far till endast 14 avkommor, varav 2 miljonärer, Västerbo Arthur (11 segrar) och Withma (14 segrar), Reborn Excalibur 12 segrar. Dover Don finalist i årets Hambletonian är en helbror till El Mago Pellinis mamma My Intuition (e. Andover Hall). Moderns halvsyster Eternity Rex (e. Lindy Lane) tjänade 100.000 euro och hon har lämnat italienske unghäststjärnan Tuonoblu Rex, som nu tävlar i USA, han nämndes i försnacket inför årets Elitlopp. Hon är också mor till Rugiada dei Rex, som större delen av sin karriär tävlade i Sverige, hon tjänade näst intill 1,5 miljoner kronor och har en platsprocent på 48.

Mormor C.R.Kay Suzie och mormorsmor Country Kay Sue är invalda i US Hall of Fame, de båda är i livet 31 och 25 år gamla!

El Mago Pellini är  den vinstrikaste sonen till Chocolatier med sina 6,5 miljoner kronor intjänade. El Mago Pellini har under hela sin aktiva tävlingstid tränats av Lutfi Kolgjini.

Som treåring segrade El Mago bland annat i uttagningen till Svenskt Travkriterium, innan dess var El Mago Pellini tvåa i Sommarfavoriten och sista vinsten som treåring var i ett Klass 1 lopp på hemmabanan Jägersro.

Fyraårssäsongen inleddes med seger på hemmabanan Jägersro för att i nästa start vinna Rikstoto på Färjestad, Bronsdivisionen. Vilket följdes upp med vinst i försöket till Kungapokalen och sedan segrade El Magio Pellini i Konung Gustaf V.s pokal på Åbytravet. Som äldre segrade han i Finland,  Seinäjoki Race med en dryg halvmiljon i första pris vidare i Norrbottens Stora Pris och starten därefter vann han Gulddivisionen i Halmstad. Vidare har El Mago Pellini vunnit lopp på Vincennes på 13,3/2700 meter!

Fryst sperma finns redan att tillgå och kvalitén är bra, den kommer att finnas tillgänglig på den internationella marknaden och med färskt i Sverige.

Priset är satt debutsäsongen till 2.000 kr vid bokning och 22.000 kr vid levande föl.

El Mago Pellinis mormorsmor och mormor i ett inlägg på facebook i gruppen Harness Racing History 171104.