ASVT intervjuade Michael!

Vi ringde till Michael Demmers för att gratulera till hans uppfödning Västerboonthenews fina vinst i gulddivisionen när Kalmar körde V75 i lördags. Man anade tidigt att Västerboonthenews skulle bli farlig då han smög med i draget och han avgjorde också på ett snyggt sätt på upploppet.

Michael driver Västerbo Stuteri tillsammans med sin syster Susanne och hennes sambo och sedan har vi också mycket bra personal som har varit länge hos oss och det märks för de gör ett mycket bra jobb med våra hästar säger Michael. Nu är stamtavlan hos Michael och Susanne av bästa sort då deras föräldrar tävlade med travhästar redan i slutet av 1950-talet och man började med att föda upp travhästar i början av 1960-talet och man var tidiga med att importera hästar från Amerika.

Vi har ungefär 30 egna fölmärrar och brukar betäcka 20-25 stycken varje säsong så det brukar i regel bli cirka 18-20 föl per år. Hela vår uppfödning är till salu säger Michael men det brukar bli någon som inte blir såld och de tränar vi upp själva och tävlar med. Även om vi föder upp och säljer många hästar varje år så följer vi varje individ noga även efter de lämnat oss och gläds åt deras framgångar på så sätt tror jag att alla uppfödare är likadana det har ingen betydelse om man föder upp en eller 50 hästar så ”fastnar” dom hos en.

Framgångar har det blivit för Västerbo Stuteris avkommor då det är hela 23 miljonärer som har tagit sina första steg på Västerbo Stuteris marker. Den mest kända är nog trots allt Västerbo Daylight som var bra redan som unghäst här i Sverige vilket ibland glöms bort för den stora ”explosionen” kom ju när hon började tävla nere i Frankrike. Hon slog världsrekordet i monté 3 gånger och vann även en hel del sulkylopp och vann bland annat på 10,5 1640a. Västerbo Daylight slutade sin karriär med drygt 6,3 miljoner på kontot och även lämnat en avkomma som har blivit miljonär.

För att återvända till Västerboonthenews så blev han en kändis direkt, därav namnet, då hans mamma dog vid födseln och det var stort pådrag både från tidningar och TV berättar Michael. Som tur var så fick vi tag i en amma till honom och ”reserv mamman” gjorde ju ett bra jobb för Västerboonthenews är ju numera en etablerad gulddivisions häst.