Vi är otroligt stolta!

Lördagen 18 mars blev vår Susanne Demmers hedrad med ASVT’s guldnål!

Vi har lånat texten nedan från ASVT.se

Innan dagens stämma i ASVT så höll Susanne Demmers en föreläsning som handlade om vad man skall tänka på vid fölningar och vanliga fellägen och andra problem som kan uppstå. Efter att Susanne blev avtackad för en intressant föreläsning så intog Ingemar Alin och Carina Dahling scenen för att dela ut ASVT’s guldnål till Susanne Demmers.

är kan du läsa motiveringen

”En riktig slitvarg, en kämpe med många järn i elden”. Det är utryck som ofta används om personen.

Med sin långa erfarenhet inom branschen, framför allt inom stuteri och avel. Är vederbörande med sitt kunnande, en stor tillgång för många.

En stor del av livet har personen ägnat åt arbete och undervisning vid SLU, där också viktiga studier och forskning bedrivits, framför allt inom fölsjukdomar. Vederbörande har genom sina många artiklar och föreläsningar, inspirerat och delat med sig av sitt kunnande på ett alldeles förträffligt sätt. Hennes forskning har haft stor betydelse för uppfödarsverige.

Susanne Demmers erhåller ASVT’s guldnål av Ingemar Ahlin

Det egna stuteriet och dess verksamhet är väl ändå det som ligger närmast hjärtat. Ett livsverk som drivs tillsammans med sin bror. Där får många stoägare service för sina ston, allt från insemination med färsk eller fryst fram till fölning och sedan även möjlighet till auktionsförberedelser.

På stuteriet bedrivs sedan början på 60-talet även en mycket framgångsrik uppfödning. Ingen nämnd och ingen glömd men alla med namnet Västerbo.

Grattis till ASVT’s guldnål Susanne Demmers!

På travronden.se finner vi följande

Guldnålen till Demmers och Alin

Susanne Demmers och Ingemar Alin tilldelas ASVT:s guldnål.
Pristagarna hedrades vid föreningens årsstämma i lördags.

Guldnålen är ASVT:s hedersutmärkelse för framstående insatser för svensk avel och uppfödning. Ett trettiotal personer har mottagit priset och senast i raden är Susanne Demmers och Ingemar Alin.

Susanne Demmers, som är veterinär till yrket, får Guldnålen bland annat för sin forskning och sin förmåga att dela med sig av sitt kunnande.

– Hedrande och överraskande. Jag blev så perplex att jag nog inte fattade det förrän i dag. Det känns väldigt roligt att det jag gör för travet och hästarna uppskattas, säger Demmers.