Ny hingst Mister J.P.

Det händer en hel del på avelssidan på Västerbo stuteri inför 2019.

Offspring som managerar mycket fryst sperma runt om i trav världen har även fysiska hingstar de jobbar med.

En sådan är Mister J.P. som Offspring har hand om det frysta på, och nu när Mister J.P. går till aveln på heltid så blir det på Västerbo stuteri.

Mister J.P. var helt outstanding i sin kull både som 2 åring och även som treåring, hans segerprocent är otroliga 77%,

Mister J.P. debuterade som tvååring med att vara obesegrad i sina sex starter. Han segrade bland annat i Svensk Uppfödningslöpning (GrI) och Breeders Course på svenskt rekord. Mister J.P. utsåg till ”Årets Tvååring” och han var den vinstrikaste hingsten/valacken i kullen. Det blev tre segrar på fyra starter som treåring. Då segrade han i uttagningslopp till Svenskt Trav-Kriterium och slutade trea i finalen (GrI), dessutom segrade han i sin livs sista start på Färjestad.

Fadern är den sensationella Taurus Dream som vann sitt försök till Hambletonian Stakes och vann Stanley Dancer Memorial, Taurus Dream har varit mycket framgångsrik i avel i Nordamerika och är bl a far till Årets Tvååriga sto i Canada 2 gånger.

Mödernet går tillbaka till Slave som är ett mycket framgångsrikt linjebildande sto både i USA och Frankrike.

Mister J.P. kommer att kosta 2000 kr vid bokning + 20 000:- vid levande föl moms tillkommer.